Alles loopt op rolletjes, hoog tijd voor een coach!

Coaching, dat is toch iets voor werknemers die niet lekker in hun vel zitten, managers die moeite hebben met managen of collega’s die boventallig zijn verklaard? Nee, niet alleen maar! Het wordt hoog tijd dat de zweem van negativiteit die nog altijd rond coaching hangt eens grondig wordt weggepoetst.

Voorkomen is beter dan genezen
Nog veel te vaak wordt coaching alleen maar ingezet als geneesmiddel, terwijl het juist een prachtig preventief middel kan zijn. Niet voor niets bieden sommige grote multinationals nieuwe high potentials bij binnenkomst direct al een coach aan. Zo kunnen ze zich op een hele persoonlijke manier in sneltreinvaart ontwikkelen.

Waarom preventieve coaching?
Preventieve coaching werkt niet alleen voor grote, innovatieve organisaties, maar is een waardevolle investering voor iedere organisatie. Een coachingstraject geeft medewerkers inzicht in zichzelf, in hun kwaliteiten, krachten en uitdagingen. Onvermoede talenten komen boven tafel en kunnen beter en bewust ingezet worden.

Medewerkers die inzicht in zichzelf hebben, blijven zich ontwikkelen. Ze raken niet vastgeroest in hun functie, maar worden uitgedaagd om zich binnen de organisatie te bewegen. Ze weten of ze zich moeten focussen op doorgroeien, hun eigen functie kunnen uitbreiden of misschien wel een hele andere kant op moeten gaan binnen dezelfde of juist een andere organisatie.

Coaching zorgt ervoor dat medewerkers energiek, betrokken en gemotiveerd zijn én blijven en dat organisatiekennis blijft waar het hoort. En ook niet onbelangrijk: door het aanbieden van een preventief coachingstraject zeg je als organisatie niet alleen dat je ontwikkeling en groei belangrijk vindt, maar draag je het ook echt uit.

De kracht van coaching
Wij zijn ervan overtuigd dat de kracht van coaching momenteel niet optimaal gebruikt wordt, omdat de aandacht nog teveel op coaching in tijden van crisis ligt. Met preventieve coaching geeft een organisatie zijn medewerkers de persoonlijke aandacht die ze verdienen, juist als alles op rolletjes loopt. En we weten allemaal: wat je aandacht geeft groeit.

Denk bij ontwikkeling dus eens verder dan alleen een training, denk ook eens aan coaching. Want een coach is er echt niet alleen voor medewerkers die niet lekker in hun vel zitten. Sterker nog: coaching zorgt er juist voor dat ze prima in hun vel blijven zitten!

Meer weten over de kracht van (preventieve) coaching?
Neem gerust contact met ons op via info@bbkwadraat.nl.

Scroll naar boven