BBKwadraat kookt met de snelkookpan

Een kijkje in onze snelle, no-nonsense keuken

De arbeidsmarkt trekt aan! We merken het aan de bewegingen in ons netwerk, maar ook aan de vragen van onze opdrachtgevers. Snel kunnen inspelen op die vragen is een belangrijk onderdeel van ons (cultuur)goed: we werken graag snel, simpel en no-nonsense. Maar we vinden dat het altijd beter kan. Daarom blijven we scherp naar onze werkprocessen kijken.

Lean six sigma training

Op het moment volgen we met het hele bureau een Lean six sigma training. Het geeft ons handvatten om leaner te werken, het brengt goede discussies op gang en leert ons ook om niet té snel conclusies te trekken. Een goede analyse van onze data geeft een objectiever beeld van doorlooptijd, bewerkingstijd en de belangrijkste stappen in ons recruitmentproces. Het resultaat: een gestroomlijnder proces en betere kennisdeling.

Lean werken, geen kunstje maar een continue proces

Wij zien lean niet als een kunstje waarmee we 1 of meerdere werkprocessen optimaliseren. Het is juist de filosofie van continu verbeteren die ons het meest aanspreekt. En die ook het meest vraagt van alle individuen en het team. Want als wij “Practise what you preach” tegen onze klanten zeggen, dan moeten we onszelf daar natuurlijk ook aan houden.

Het is zeker geen rechtlijnig en eenvoudig proces. Maar trial en error staat bij ons hoog in het vaandel, dus die uitdaging gaan we graag aan. Via ons blog, social media kanalen, website en via persoonlijk contact zullen we regelmatig aandacht aan ons eigen proces besteden. We laten lean dus niet meer los!

Leaner werken binnen de organisatie, maar ook als HR zelf

Lean werken is een kans voor HR om bij te kunnen dragen aan een bedrijfsfilosofie van continu verbeteren. Maar HR moet ook zelf de handschoen oppakken en door een ‘lean bril’ naar de eigen dienstverlening en werkprocessen kijken. Een dubbele, uitdagende opdracht voor HR dus. Maar ook een enorme kans om het business partnership in de praktijk te brengen.

Hoe HR dat moet doen? We hebben tien tips op een rij gezet.

Scroll naar boven