Cases - HZ University

Case

Met de basis op orde onderweg naar nog beter

Routekaart naar het HR Business Partnerschap voor HZ University

Wat: HR-optimalisatie
Voor wie: Hogeschool Zeeland University of Applied Sciences
Resultaat: Een effectief HR-team met een heldere visie, werkend vanuit de behoeften van de klant, dichtbij de business
Opvallend: We verzorgden ook een incompany training Lean Six Sigma speciaal voor HR

Een HR-afdeling voor en dichtbij de business, HR-professionals die ertoe doen en een afdeling P&O die proactief en effectief werkt vanuit een gemeenschappelijke visie; met die eindbestemming voor ogen begonnen we samen met een enthousiast team van professionals aan de route naar HR-optimalisatie.

Interactief & creatief

Om te beginnen namen we het hele team op een interactieve en creatieve manier mee langs het landschap van trends en ontwikkelingen binnen het HR-vak. Ook namen we de behoeften van het lijnmanagement onder de loep. Het team vertaalde alle inzichten naar hun eigen situatie: waar staan wij als HR-afdeling, waar sta ik persoonlijk en waar willen we samen en individueel naar toe?

“De opbouw van het programma kende een goede balans tussen de ontwikkeling van enerzijds de inhoudelijke visie op HR en anderzijds de ontwikkeling van het team en de individuele medewerkers naar een nieuw perspectief.”
Daphne Zerbib-Jasperse, hoof P&O HZ University

Inzicht in dynamiek met DISC

Met behulp van de DISC-methodiek hebben we inzicht gegeven in de gedragsstijlen en dynamiek binnen het team zelf. Vervolgens is de vertaalslag gemaakt van die inzichten naar het maken van verbinding met elkaar en met de klanten van HR. Uiteindelijk is er een gemeenschappelijke HR-visie opgesteld en een routekaart ernaar toe.

HR heeft inmiddels een duidelijke en sterke positionering binnen de organisatie en levert zichtbaar toegevoegde waarde voor de ‘klant’. HR is bij HZ University nu vaak een voorbeeld van professioneel taak- en mensgericht projectmanagement, waarbij aandacht voor het resultaat en de inhoud sterk samengaan met aandacht voor het proces.

Meer over onze HR-optimalisatie diensten

Helder in de richting met aandacht voor ieders proces

“Door een open houding, een heldere aanpak en respect voor ieders achtergrond ontstond er al snel een goede basis van vertrouwen en openheid. De groep stond open voor scherpe feedback en heeft er met elkaar voor gezorgd dat er nu een sterk team met een heldere visie staat. Regelmatig komen er complimenten onze kant op, maar in dit geval geef ik het hele HZ University HR-team net zulke welgemeende complimenten terug.”

Meer info?
Neem contact op met
Nico Buijs
E-mail: n.buijs@bbkwadraat.nl
Telefoon: 06 20 30 12 93
Scroll naar boven