Cases - Peter Appel Transport

Case

Van vervanging naar verandering

Pure interim wordt ambitieus HR-advies voor Peter Appel Transport

Wat: HR-Interim & HR-optimalisatie
Voor wie: Transportbedrijf Peter Appel
Resultaat: De eerste stappen naar een moderne HR-rol zijn gemaakt
Opvallend: Tijdelijke vervanging veranderde in ambitieus advies

Peter Appel Transport heeft groeiambities. En wil je als organisatie je ambities waarmaken, dan heb je een HR-afdeling nodig die denkt en doet vanuit je doelen en je strategie. Dus toen we tijdens het tijdelijk vervangen van een van de HR-professionals tegen die ambities aanliepen, grepen we de kans om een stap verder te zetten.

“BBKwadraat maakt de doorslag naar waar wij naartoe willen. Knopen worden doorgehakt en ik krijg kritische vragen terug die mij weer aan het denken zetten.”
Edita Kanalp-Mesanovic, HR-professional Peter Appel Transport

Vervangen & bouwen

Een pure HR-interim-rol verschoof eigenlijk als vanzelf naar een adviserende meedenk-rol en vervangen veranderde stap voor stap in bouwen. Er werden gesprekken gevoerd met betrokken collega’s en managers en er werd veel geïnvesteerd in een goede samenwerking met het lijnmanagement. Want op het moment dat HR de Business Partner rol pakt, verandert ook de rol van het lijnmanagement.

Inmiddels kijken de HR-medewerkers steeds kritischer naar hun eigen rol en hun toegevoegde waarde voor de hele organisatie. Lijnmanagers pakken steeds meer verantwoordelijkheid in de 1e lijns HR-vragen en HR wordt meer en meer gezien als een volwaardige sparringpartner. De eerste stappen naar een ‘moderne’ HR rol zijn gemaakt.

“BBKwadraat heeft kennis gebracht op onze afdeling en heeft een vernieuwende kijk gegeven op processen. Er is een mooi resultaat neergezet, door medewerkers te coachen en naar een hoger niveau te begeleiden. Dit is duidelijk zichtbaar geworden in de organisatie.”
Jessica Strijbis, HR-professional Peter Appel Transport

Meer over onze HR-interim diensten

 

Scherp en kritsch

“Wat in eerste instantie een interim rol was, werd uiteindelijk een traject waarbij de nadruk steeds meer kwam te liggen op HR-optimalisatie. We hebben met een scherpe en kritische blik naar de processen gekeken en zaken bespreekbaar gemaakt, maar wel altijd op een zo natuurlijk mogelijke manier. In beginsel kostte het opbouwen van een goede samenwerkingsrelatie met het lijnmanagement wat meer moeite, omdat we met kleine stapjes een veranderde rol neerzetten. Maar inmiddels is het fundament voor een moderne HR-afdeling stevig gelegd.”

Meer info?
Neem contact op met
Frans-Jan Boekholt
E-mail: fj.boekholt@bbkwadraat.nl
Telefoon: 06 24 77 44 66
Scroll naar boven