Cases - Wilgaerden

Case

Geen vreemde eend in de bijt, maar een vis in het water

Met een geoptimaliseerde HR-afdeling klaar voor de uitdagingen in de ouderenzorg

Wat: HR-optimalisatie
Voor wie: Ouderenzorgorganisatie Wilgaerden
Resultaat: HR-afdeling naar een volgend level, klaar voor de toekomst
Opvallend: Met lean & continu verbeteren medewerkers zelf met oplossingen laten komen

“BBKwadraat was geen vreemde, snelle eend in de bijt, maar was bij ons thuis”, dat is wat we van Ouderenzorgorganisatie Wilgaerden o.a. teruggekoppeld kregen na een uitgebreid HR-optimalisatietraject. Het is het soort feedback dat we graag krijgen, omdat het precies is wat we willen zijn en doen: geen snelle HR-consultancy met dikke rapporten die in een la verdwijnen, maar persoonlijk, slim, nuchter en vooral praktisch aan de slag.

Het traject begon overigens wel met een pure HR-adviesvraag, maar veranderde al snel in de complete implementatie van ons advies. En als we zaken praktische handen en voeten kunnen geven, voelen we ons als een vis in het water. Wat startte als een analyse van de HR-afdeling, het beleid en de processen, eindigde in een compleet geoptimaliseerde HR-afdeling die klaar is voor alle uitdagingen in de ouderenzorg.

“Met een consequente en menselijke aanpak zijn functies en rollen van medewerkers gewijzigd. Leren en ontwikkelen werd hoofdzaak en nieuwe methodieken op het gebied van werving & selectie, personeelsplanning en beoordeling zijn gestart. Heel veel in korte tijd met grote betekenis voor de toekomst van Wilgaerden”
Iris van Bennekom, Raad van Bestuur Wilgaerden

In nauwe samenwerking met de medewerkers zijn we op weg gegaan naar meer strategische HR. We hebben gesprekken gevoerd met zowel werknemers als opdrachtgevers, laten zien wat er in de buitenwereld gebeurt en waar behoefte aan is in de organisatie. Bij het formuleren van nieuwe rollen hebben we veel openheid gegeven, ook als rollen niet aansloten bij competenties. Iedereen kreeg de kans om zich te ontwikkelen.

“BBKwadraat werkt transparant, is kritisch en nuchter met veel kennis van zaken. Innovaties werden gestimuleerd en de focus op het eigen verandervermogen van de medewerker gelegd. Door de persoonlijke aanpak werd vertrouwen van de medewerkers gewonnen en er is verdieping aangebracht in ieders vak/werkzaamheden” Eva Mol, Personeelsadviseur Wilgaerden

Wilgaerden beschikt nu over een recruitmentsysteem, ze zijn zichtbaarder op de arbeidsmarkt door moderne arbeidsmarktcommunicatie, de flexpool draait flink en er is een specialist werving en selectie. Met de geoptimaliseerde HR-afdeling is de organisatie er klaar voor om in te spelen op een van de grootste uitdagingen binnen de ouderenzorg: de tekorten op de arbeidsmarkt.

Meer over onze HR-optimalisatie diensten

HR-optimalisatie, advies en implementatie

“Mooi om niet alleen strategisch HR-advies te kunnen geven, maar het als interim HR-Manager ook handen en voeten te geven in nauwe samenwerking met de medewerkers. Eerst was er wat koudwatervrees (is hij een bakker of een slager…), maar door altijd open te zijn, veel aandacht te geven aan het proces en niet alleen aan de inhoud heb ik een goede band opgebouwd zonder concessies te doen aan de organisatiestrategie en -doelstellingen. HR heeft binnen Wilgaerden zijn plek veroverd.”

Meer info?
Neem contact op met
Frans-Jan Boekholt
E-mail: fj.boekholt@bbkwadraat.nl
Telefoon: 06 24 77 44 66
Scroll naar boven