Nieuwsbrief oktober 2021: Deze nieuwsbrief lezen, dat is gewoon werk

“Zo, en dan nu weer aan het werk”

Komt het woord ‘non-productief’ voor in de urenadministratie van jouw organisatie? En wordt daar alles mee bedoeld dat te maken heeft met opleiding en ontwikkeling? Dan is er werk aan de winkel. Opleiding, reflectie, feedback, investeren in samenwerking en zelfs sociaal contact, het zijn allemaal onmisbare onderdelen van het dagelijks werk.

Lees het blog


Wat je ziet ben je zelf

Zeg eens eerlijk: hoe goed ken jij je eigen (on)mogelijkheden eigenlijk? Hoe veerkrachtig denk je dat je bent, en klopt dat beeld? Echte wendbaarheid begint volgens ons met een flinke portie zelfinzicht. Hoog tijd dus om eens goed in de spiegel te kijken.

Lees er meer over


We helpen organisaties en medewerker regelmatig om (nog) wendbaarder te worden. Maar hoe zit het eigenlijk met onze eigen wendbaarheid? Het BBKwadraat kernteam doet de komende nieuwsbrieven een boekje open.

Wanneer werd je wendbaarheid het meest op de proef gesteld?  
Toen ik op 35-jarige leeftijd besloot om zelfstandig ondernemer te worden, omdat de combi van loondienst en weinig tijd voor thuis niet was wat ik wilde. Alles komt op jezelf aan en alle (schijn)zekerheden vallen weg. Nooit een seconde spijt van gehad, trouwens.

Hoe train je jouw wendbaarheid?  
Het is een mindset. Denk in kansen, geloof dat alles met de juiste inzet altijd goed komt en praat met mensen die een ander perspectief hebben. Dat geeft nieuwe inzichten en energie.

Waarin ben je allesbehalve wendbaar  
Ik ben nogal star in mijn overtuiging dat iedereen een talent heeft en dat HR binnen organisaties echt het verschil kan maken door mens en organisatie en mensen onderling te verbinden.

Je laatste grote wending
Van Strategisch Consultant naar HR-directeur. Fijn om weer binnen een directie actief te zijn en samen met een gedreven en energiek team HR goed te positioneren.

Vandaag nog wendbaar geweest?  
Ja, zeker: ik heb me ertoe aangezet de antwoorden op deze vragen op te schrijven. Ik praat namelijk liever dan dat ik schrijf.


De HR-pro als commissaris, ons ideaalplaatje

Je ziet ze steeds vaker: vacatures voor toezichthouders waarin specifiek om een HR-profiel wordt gevraagd. Maar ‘steeds vaker’ is natuurlijk nog lang niet genoeg. Als het aan ons ligt wordt er niet langer HR-expertise ingevlogen als het nodig is, maar zit er standaard in iedere RvC of RvT een lid met een volledige HR-portefeuille.

Lees het blog


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven