Hello goodbye partner

Grote veranderingen bij BBKwadraat en toch ook weer niet. Per 1 september 2023 heeft BBKwadraat een nieuwe partner: Janneke Weidema. Nico Buijs vertrekt als partner.

Janneke werkt sinds 2020 bij BBKwadraat. Ze maakte daarmee destijds de overstap van vaste HR-banen naar interim adviesopdrachten. Dat blijkt nog steeds een jas die goed past. Zo goed, dat ze zich nu als partner aan BBKwadraat verbindt. Veel verandert er niet in de praktijk: Janneke draait al jaren volwaardig mee als lid van het kernteam.

Een logische stap op het juiste moment

 

“Ik werk met heel veel plezier bij BBKwadraat, dus dit voelt als een logische stap. Om heel eerlijk te zijn, was het ondernemerschap niet iets waar ik van droomde. Toen ze mij 2 jaar geleden polsten voor het partnerschap was dat een groot compliment, maar kwam het te snel. Gelukkig kreeg ik alle ruimte om mijn eigen keuzes te maken. Misschien wel dankzij die ruimte, heb ik uiteindelijk toch de stap gemaakt. En daar ben ik nu erg blij mee.”

 

 

 

Waar Janneke naar het partnerschap toe groeide, besloot Nico juist om het stap voor stap los te laten: “Door het partnerschap los te laten kan ik me volledig focussen op mijn hoofdopdracht bij de internationaal opererende coöperatie Royal Avebe (aardappelzetmeel en eiwit). Daarna ga ik genieten van mijn prepensioen, met wellicht een commissariaat.”

Nico is per 1 september geen formeel partner meer van BBKwadraat, maar blijft wel onderdeel van het netwerk.

 

Waardige opvolging

Partner Frans-Jan Boekholt: “Als een HR-Organisatieadviesbureau is dit in het kader van ‘practice what you preach’ een knap staaltje opvolgingsplanning. Met Janneke als nieuwe compagnon, en Wesley die in 2020 al partner is geworden, ben ik blij dat er waardige opvolging is van Nico, met wie ik 13 jaar geleden het bedrijf heb opgericht. Nico gun ik de (laatste) stap naar zijn pre pensionering die we feitelijk in 2020 al hebben ingezet. Ik ben trots op het gezamenlijke proces dat we met Nico hebben doorlopen.”

 

 

 

Partner Wesley Zonne: “Met Nico heb ik 10 jaar samengewerkt. Samen zijn we veel op pad geweest en hebben we mooie dingen bereikt en beleefd. Ook ik ben blij dat Janneke de stap naar ondernemerschap aandurft. Sinds haar komst klikt het goed en verzorgen we samen met Frans-Jan de dagelijkse bedrijfsvoering.”

 

 

 

 

Verder als driekoppig kernteam

BBKwadraat gaat verder als driekoppig kernteam gecombineerd met een sterk netwerk van interim HR-professionals. Wellicht komen er op termijn nieuwe kernteamleden bij: HR- en organisatiepro’s die méér willen dan alleen ZZP-en.

Als bureau staan we altijd al open voor nieuwe teamleden, maar zoeken we niet actief. Interimmers zijn veelal gesteld op hun onafhankelijkheid en voelen zich juist prima thuis binnen een flexibele samenwerking. Zo blijven we in de praktijk (voorlopig) een klein kernteam met een levendig netwerk. Dat werkt heel prettig. Maar je weet nooit wie er in de toekomst nog op ons pad komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven