Nieuwsbrief januari 2022: Het HR-woord van 2021 is bekend, heeft jouw favoriet gewonnen?

De onthulling van het BBKwadraat HR-woord van 2021

Wat begon als eenonschuldig blog, eindigde met een heuse verkiezing Na een nek aan nek race op LinkedIn won coronabezetting het nipt van de kantoorsmekers.

Overduidelijk dus, wat de gemoederen het meest bezig hield in HR-land: hebben we genoeg personeel, kunnen we naar kantoor, willen we wel naar kantoor, mogen we open en hoe krijgen we de bezetting rond?

Uit alle nomineerders en stemmers hebben we Bonnie van de Schreef als gelukkige winnaar geloot.  Zij mag het nieuwe jaar starten met een gratis PI Agility Scan!


We helpen organisaties en medewerker regelmatig om (nog) wendbaarder te worden. Maar hoe zit het eigenlijk met onze eigen wendbaarheid? Het BBKwadraat kernteam deed de afgelopen nieuwsbrieven een boekje open. Dit is de laatste in de serie.

Hoe train je jouw wendbaarheid? 
Nieuwe dingen doen! Van klein tot groot. En daarnaast: bewegen. Letterlijk. Als je vastzit in je gedachten en je komt in beweging, bewegen je hoofd en je gedachten als het ware mee. Zo kom je uit je denkcirkel.

Waarin ben je allesbehalve wendbaar? 
In hoe ik mijn leven leef, namelijk klein en simpel in plaats van groots en meeslepend. En dat is tegelijk ook een manier om wendbaar te kunnen zijn en blijven.

Je laatste grote wending?
Overstappen van een vaste baan naar werken op opdrachtbasis vanuit BBKwadraat. Ook heb ik heel lang gedacht dat huren de perfecte manier was om flexibel te blijven, maar inmiddels woon ik al 5 jaar in een koophuis en voel ik me geen greintje minder wendbaar.

Vandaag nog wendbaar geweest? 
Mijn avondeten veranderde van gevulde courgettes (want geen courgette te vinden in de supermarkt) naar gevulde paprika’s. Ook de vulling veranderde en zo ontstond er gaandeweg een nieuw gerecht. Eerlijk is eerlijk, ik baalde toch wel even dat ik moest afwijken van mijn plan.


Ons thema voor 2022: Maak de klik

Vorig jaar was voor ons het jaar van de wendbaarheid. Hopelijk hebben we jullie ermee geïnspireerd, op wat voor vlak dan ook.

Dit jaar hangen we op aan een glimmend nieuw haakje: Maak de klik. Hoe laat je alles op alles aansluiten? Bijvoorbeeld: HR op je organisatiestrategie, HR-activiteiten op je HR-visie en je identiteit op je imago?

Als het klikt klopt het, kun je er goed mee bouwen, loopt samenwerking lekker en heb je een stevig fundament. Op zoek naar de klik, dus in 2022!


Kiezen voor een kwaliteitscultuur, het mag klein beginnen

Een bedrijfsstrategie begint met kiezen. Waar ligt je focus? Ga je net als het merendeel van de werkgevers voor een prestatiegerichte cultuur? Of juist voor een meer lerende cultuur? En kan dat niet allebei? Wij schuiven graag de kwaliteitscultuur naar voren. Een dan niet eentje waarin het draait om vinken, maar juist om vonken.

Lees het blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven