HR-businesspartnerschap in coronatijd. Kijk je door een vergrootglas of verrekijker?

 

Van thuiswerkfaciliteiten, wel of geen verlof en reiskostenvergoedingen tot NOW-regelingen of zelfs het aanvragen van ontslagen. Uit veel hoeken komen er in deze turbulente tijden HR-vraagstukken naar boven. Grote vragen en soms (schijnbaar) kleine vragen. Of moet je daar toch anders naar kijken?

 

In crisistijd wordt vaak duidelijk of organisaties vanuit visie (durven) te opereren. Pak je de verrekijker of leg je het onder een vergrootglas? Kijk je naar de extreme situatie vanuit een langetermijnvisie of neem je direct ingrijpende maatregelen? Dit overigens zonder waardeoordeel over de noodzaak van direct ingrijpen, want ook dat kan natuurlijk vanuit een langetermijnvisie gebeuren.

 

Goed werkgever- en werknemerschap

Wij houden graag een pleidooi voor de verrekijker. Om juist in deze tijd de principes van goed werkgever- en werknemerschap scherp voor ogen te houden, met een blik naar de toekomst.

Vraag je als organisatie af

Bedenk je als organisatie wat voor werkgever je wilt zijn, hoe je de keuze die je maakt goed uitlegt en of je flexibel genoeg bent. Hoe je je nu als werkgever laat zien is mede bepalend voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het behoud van je medewerkers. Al met al is echt business partnerschap op dit moment voor HR belangrijker dan ooit.

 

 

Scroll naar boven