HR Interim opdrachten

Manager HR SSC – Den Haag

Introductie

Het SSC is ontstaan uit de alliantie van een viertal organisaties binnen de jeugdzorg. Vanuit het SSC worden de primaire processen efficiënt en effectief ondersteund, zodat hulpverleners en docenten zich volledig kunnen richten op het geven van jeugdhulp, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun gezinnen.
De alliantie werkt aan innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken voor de doelgroep. Onderdeel van iHUB is het Ontwikkelplein voor sociale vraagstukken van jongeren en ouders.

Organisatie

De afdeling HR- en Salarisadministratie is onderdeel van het Service Centrum, de bundeling van ondersteunende afdelingen die werken ten behoeve van de werkmaatschappijen.

Voor de afdeling HR Services zijn we per direct op zoek naar een Manager HR Services

Functie

Samen met jouw team zorg je primair voor HR administratie en salarisverwerking van circa 2500 medewerkers.
De HR- en salarisadministraties van de werkmaatschappijen zijn recent samengebracht in het Service Centrum.
Het doel is om de dienstverlening verder te verstevigen en uit te bouwen. Dat wil zeggen: komen tot een effectieve, voorspelbare en klantgerichte dienstverlening die uniek is binnen de sector onderwijs en jeugdzorg.

Je geeft inspirerend leiding aan een team van 10 tot 12 medewerkers. Je coördineert, plant en verdeelt de werkzaamheden en bewaakt de voortgang en kwaliteit. Verder geef je leiding aan de verbeterprojecten die de basis gaan vormen voor excellente dienstverlening. Je denkt en handelt flexibel en proactief mee in het verandertraject. In deze functie rapporteer je aan de manager HR en werkt nauw samen met de andere HR disciplines en Finance.

Functie eisen

• Je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding (HRM, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie);
• Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende en kennis van de werkzaamheden op het gebied van HR/salarisadministratie en servicecentra;
• Je hebt aantoonbaar een ruime ervaring met projecten op het gebied van procesoptimalisatie, automatisering en verandermanagement;
• Je hebt bij voorkeur kennis van Raet systemen;
• Je hebt de ambitie om het team verder te ontwikkelen wat resulteert in een goede samenwerking, structuur en organisatie van werkzaamheden;
• Je kunt snel schakelen en bent gewend om te werken in een dynamische omgeving;
• Natuurlijk ben je enthousiast, doelgericht, flexibel, integer en een echte doorpakker en verbinder, een echte teamplayer!

Aanbod

Een uitdagende functie bij een dynamische organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg. De functie is gewaardeerd in schaal 11 (max. € 4.707,94 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast hebben ze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%) en kun je je volop blijven ontwikkelen. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Inlichtingen

Robin Overweel
+31624924252

Sollicitatie

Robin Overweel
+31624924252
Scroll to top