Nieuwsbrief april 2023: HR houdt van truiswerken & ZZP-en en jij?

HR hartje ZZP

HR-interimmers blijken hele happy ZZP’ers te zijn. En dat ondanks alle negatieve ZZP-geluiden die nogal eens het nieuws bereiken. Hoe zit dat eigenlijk? Waarom werkt die los-vast-relatie zo goed voor HR?

Lees het blog

 


 

 

Hoe dik waren jouw truiswerkdagen?

2023 is alweer een tijdje in volle gang, maar toch nog even een terugblik naar 2022. En dan vooral naar het BBKwadraat-HR-woord van 2022.

De Truiswerkdag won die titel met overmacht. De combi van energiecrisis en thuiswerken zat blijkbaar top of mind. Gelukkig werd de winter redelijk mild en hoefden we niet constant met drie thuiswerktruien over elkaar heen te videobellen.

Wij krabbelen zo af en toe al nieuwe kanshebbers voor het BBKwadraat-HR-woord van 2023 op een kladblaadje. Doe je mee? Laat ons vooral weten wat je zoal hoort en ziet in de HR-wandelgangen!

Je vindt ons op Linked-In

 


 

Moeilijk los je niet op met makkelijk

Onlangs doken we met het BBKwadraat-kernteam opnieuw de schoolbanken in. We verdiepten ons in het vak van organisatiecoach en beseften ons andermaal dat complexe organisatievraagstukken geen makkelijke oplossing kennen. En waarom zou je ook makkelijk doen als het gewoon heel erg ingewikkeld is?

Lees het blog

 


 

De spagaat van het middenkader

Teveel operatie, te weinig strategie. Teveel intern, te weinig extern. Het waan van de dag monster blijkt het middenkader nogal eens op te slokken. En die belandt zo in een ongemakkelijke spagaat tussen bestuur en medewerkers. HR, help!

Lees het blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven