Nieuwsbrief februari 2024: Van HR-woord tot tiny house

Winnaar BBKwadraat HR-woord(speling) van 2023

2024 is al flink van start, maar we blikken nog even terug op 2023. We hadden namelijk een winnaar en die delen we graag: met meer dan de helft van de stemmen werd ‘Weg-ge-chat-gpt-ed’ het BBKwadraat HR-woord van 2023. Niet in de zin van ‘geen werk meer door Chat GPT’ maar juist: je werk makkelijker maken door AI in te zetten. HR blijkt er al warm voor te lopen.

Lees meer


 

Grote plannen in een tiny house

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen: met een paar dagen op de hei, maar dan in de duinen van IJmuiden. In een tiny – maar erg gezellig – house werkten we dit keer aan onszelf in plaats van voor opdrachtgevers. Uitgewaaid en vol frisse plannen zijn we inmiddels weer voor die opdrachtgevers aan de slag.

Met het winnende BBKwadraat HR-woord in het achterhoofd vroegen we Chat GPT om een nieuwsbrief-item voor ons te schrijven. Dit werd de eerste alinea:

Vorige week begaf het team van BBKwadraat zich op een buitengewone reis van innovatie en samenwerking tijdens onze strategiesessie op Basecamp IJmuiden. Genesteld in de serene omgeving van de duinen, binnen de knusse omgeving van een tiny house, vonden we de perfecte setting om creativiteit te ontsteken en nieuwe mogelijkheden te ontgrendelen.

De rest zullen we je besparen. En je begrijpt vast dat we dit bericht toch zelf maar hebben geschreven.


Minder ‘werk om te werken’, meer werkplezier

Uren schrijven, inloggen in systemen, hygiënische maatregelen nemen; het zijn allemaal moetjes die bij het werk horen. Maar moeten al deze moetjes wel? En kunnen ze niet leaner? Ze maken het werk er namelijk niet leuker op. Hoe zit dat in jouw organisatie? De moeite waard voor HR om eens kritisch naar te kijken.

Lees het blog


Wil de echte opdrachtgever opstaan?

Een opdrachtgever is degene die zijn of haar handtekening onder een opdracht zet. Zo simpel is het toch? Of zit dat ook weleens anders? De ware opdracht binnen een HR/Organisatieadviesklus blijkt soms heel ergens anders vandaan te komen. Wil de echte opdrachtgever opstaan!

Lees het blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven