Nieuwsbrief juni 2021 Wat HR-pro’s van Netflix en een lekker conflict kunnen leren

Een fijne film en een inspirerende HR-case ineen? Jazeker, dat kan. ‘L’incredibile Storia dell’Isola delle Rose’ heeft het allemaal. Voeten omhoog, popcorn erbij en laat je inspireren door een ingenieur die zijn eigen eiland bouwt. Gewoon, omdat het kan.

Lees het blog

 


Hybride werken, nu al het HR-woord van het jaar?

‘Anderhalvemetersamenleving’, dat was het woord van 2020. Zou er een HR-woord van het jaar bestaan, dan zien wij ‘hybride werken’ als grote kanshebber. Het beste van meerdere werelden waar je tussen kunt kiezen en schakelen, wie wil dat niet? Maar hoe doe je dat, als het straks niet meer hoeft? Een mooie taak voor HR.

Lees het blog


We helpen organisaties en medewerker regelmatig om (nog) wendbaarder te worden. Maar hoe zit het eigenlijk met onze eigen wendbaarheid? Het BBKwadraat kernteam doet de komende nieuwsbrieven een boekje open.

Wanneer werd je wendbaarheid het meest op de proef gesteld?  
Toen ik op mijn 18e het vertrouwde thuisnest inruilde voor het Groningse studentenleven. Ineens ben je op jezelf aangewezen en is het tijd om volwassen te worden.

Hoe train je jouw wendbaarheid?
Zelfreflectie, afstand nemen, kijken wat beter en slimmer kan. En actief op zoek gaan naar inspiratie: van vakliteratuur en podcasts tot contact houden met vernieuwers in de markt.

Waarin ben je allesbehalve wendbaar  
Mijn interesse voor organisatiecultuur, leiderschap, teams en ontwikkeling van mensen en organisatie. Die zit in mijn DNA en zal niet snel verdwijnen.

 Je laatste grote wending
De stap van loondienst naar partner bij BBKwadraat. Een nieuwe wereld die goed bevalt. En ik ben duurzamer gaan leven. Ik maak andere keuzes in wat ik eet, drink, wat ik koop, etc. Bevalt ook heel goed.

Vandaag nog wendbaar geweest?  
Zeker, ik ben heen en weer gelopen naar kantoor in plaats van de snelfiets te nemen. Gelijk tijd gehad voor wat zelfreflectie en een fijne podcast.

 


 

Hoog tijd voor een goed conflict

Af en toe eens goed, maar vooral constructief botsen; het lijkt wel alsof we het niet meer kunnen. En dat terwijl tegenspraak juist zo belangrijk is. Het kunnen (en vooral durven) aangaan van conflicten is zelfs een kenmerkende eigenschap van een sterk team. Dus kop uit het zand en oplossen die conflicten. Daar wordt iedereen beter van.

Lees het blog


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven