Lean Six Sigma en HR

Nieuwsbrief maart 2016 – 15 april introductieworkshop Lean Six Sigma & HR

De eerste Introductieworkshop Lean Six Sigma & HR vond plaats op 18 maart en was een groot succes. Vanwege de grote belangstelling hebben we op 15 april alweer een tweede workshop gepland. Meld je snel aan via info@bbkwadraat.nl [link naar mailadres], want vol=vol.

Lees meer over de training

 

het ultieme projectteam

Hoe je met Lean Six Sigma het ultieme projectteam samenstelt

Een belangrijk onderdeel van de Lean Six Sigma methodiek is de DMAIC-projectaanpak. Werken volgens deze methode voorkomt dat je te snel in oplossingen schiet. De praktijk leert namelijk dat die snelle oplossingen vaak niet het antwoord zijn op de kernoorzaak van je probleem.

Meer lezen over de structuur binnen een Lean Six Sigma organisatie? Benieuwd welke rol HR daarin kan spelen?

Lees het in ons blog

 

 

 

 

 

Vacatures
Bij BBKwadraat blijven we groeien en daarom zijn we hard op zoek naar een HR-consultant. De focus van de functie ligt op HR-consultancy en recruitmentwerkzaamheden. We zijn op zoek naar een professional met een moderne blik op de HR-rol die graag dicht op de business werkt.

Lees alles over de vacature op BBKwadraat.nl

 

lean workshop audi

 

Een kijkje in de Lean keuken van Audi

Een superschone fabriek, intelligente robots en gepassioneerde medewerkers die streven naar perfectie. Dat en meer zagen we tijdens ons Lean werkbezoek aan de Audifabriek in Brussel. Samen met een 15-tal medewerkers van Tanatex Chemicals (waar we een aantal projectgroepen begeleiden bij hun Lean Six Sigma projecten) mochten we op 18 maart jongstleden een kijkje nemen achter de schermen van de productie bij Audi, waar teamwork en continu verbeteren de uitgangspunten zijn. Inspirerend en leerzaam!

Interesse om deel te nemen aan een volgend bezoek naar de Audi-fabriek of een andere fabriek? Laat het ons weten via info@bbkwadraat.nl.

 

waar haal jij de energie vandaan?

Winnen: uit de managementboek top 20 ‘Waar haal jij de energie vandaan?’

Wist je dat slechts 20% van de Nederlandse werkenden ‘op volle kracht’ werkt?  Zij hebben voldoende energie om alles uit zichzelf te halen. Voor de rest van werkend Nederland geldt dat niet. Precies voor die mensen hebben Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Waar haal je de energie vandaan?’ geschreven. Met het boek maak je vanzelf en/of je team een powerhouse.

We mogen twee exemplaren van ‘Waar haal je de energie vandaan?’ weggeven. Wil je kans maken, laat dat dan weten via info@bbkwadraat.nl.

 

Scroll naar boven