balans tussen processen en mensen

Tijd voor talentmanagement: boeien & binden

Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, durven medewerkers voorzichtig weer wat meer om zich heen te kijken. Voor werkgevers dient zich een nieuwe uitdaging aan: het boeien en binden van talent.

Afgeslankte organisatie 
De afgelopen jaren lag de focus van organisaties op een heel ander gebied: zo efficiënt mogelijk werken. Optimaal presteren met zo min mogelijk middelen is vanaf de start van de crisis in 2008 essentieel geweest om het hoofd boven water te houden. En met succes, want veel organisaties zijn afgeslankt en hebben toch hun productieniveau op peil gehouden.

Kwaliteit onder druk
De keerzijde van deze ontwikkeling is echter dat er de afgelopen jaren zoveel nadruk gelegen heeft op het elimineren van verspillingen en op kostenbesparing, dat investeringen in de ontwikkeling van medewerkers grotendeels wegbezuinigd zijn. En dat heeft een nadelig effect op de kwaliteit van het personeelsbestand.

Nieuwe balans tussen processen en mensen
De kunst is nu om een evenwichtige, nieuwe balans te vinden. Waarin processen goed en gestroomlijnd verlopen en de organisatie functioneert als een geoliede machine. Maar waar tegelijkertijd ruimte is voor medewerkers om zich verder te specialiseren in hun functie, nieuwe expertise op te doen of zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Met als doel om talent te blijven boeien en hierdoor op de langere termijn aan de organisatie te verbinden. Organisaties die deze combinatie weten te realiseren kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Meer informatie?
Kan jouw organisatie hulp gebruiken om een goede balans te vinden in gestroomlijnde processen en het boeien en binden van talent? BBKwadraat denkt graag met je mee in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail voor meer informatie naar info@bbkwadraat.nl of bel 0294 28 13 54.

Scroll naar boven