BBKwadraat Partner in HR Business

Van full service naar focus

Hoe we de Partner in HR Business werden die we eigenlijk al waren

Op een vrijdagmiddag-brainstorm over onze focus en ons verhaal viel het kwartje: als denken vanuit klanten en vanuit de business is wat we bij BBKwadraat als vanzelfsprekend doen en als dat ook nog eens onze missie voor HR is, dan ligt onze focus voor het oprapen; wij zijn de partner in HR Business. En voilà, onze nieuwe slogan was een feit. Het omvat alles wat we zijn en wat we doen.

BBKwadraat als Business Partner

Zoals dat gaat met talent, met wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent: het gaat als vanzelf. Het is zo vanzelfsprekend dat je het als de gewoonste zaak van de wereld beschouwt. Maar vaak is het nou juist precies waar je het verschil mee maakt. Denken vanuit klanten en de business zit in ons DNA, het is de kern van de belofte aan onze opdrachtgevers en het is de reden waarom we de Lean-filosofie omarmen. We werken als een echte partner voor HR.

HR als Business Partner

Naast het werken als partner, maken we ook van HR een partner. Volgens ons de rol die HR zou moeten pakken. We zijn fans van het welbekende model van Dave Ulrich, met zijn 4 rollen voor HR. Zijn boek Human Resources Champions wordt hier in de burelen ook wel de HR-bijbel genoemd (iets wat Ulrich zelf trouwens erg waardeerde toen een van onze collega’s het met hem deelde via Linkedin).

We passen zijn model regelmatig toe in onze adviesopdrachten, tijdens workshops en bij de ontwikkeling van strategisch HR-beleid. En we zien de rol van HR Business Partner steeds belangrijker worden. Kritische noot is natuurlijk wel dat de vlag niet altijd de lading dekt en er soms ook taken uitgevoerd worden die meer overeenkomsten hebben met een ouderwetse personeelsfunctionaris, maar dat voor nu terzijde.

Klanten & cases

Nu we ons verhaal en onze focus helder voor ogen hebben, willen we het ook vertellen. Dat doen we op een vernieuwd BBKwadraat.nl. Hier komen onze opdrachten op het gebied van organisatieadvies, organisatieverandering en HR-optimalisatie tot leven in mooie cases. We zeggen niet wat we doen, maar laten het ook zien. We zijn niet alleen zelf aan het woord, maar laten onze opdrachtgevers en interim-partners spreken. Daarvoor hebben we af en toe onze comfortzone moeten verlaten en expliciet feedback gevraagd. Dat leverde mooie complimenten en verhalen op, maar ook nuttige informatie waar we veel van leren.

Partner in jouw HR Business?

Inmiddels zijn we al flink wat duimpjes op Linkedin en een aantal informele gesprekken verder en lijkt de rode draad binnen de reacties te zijn: verfrissend, goed om meer te focussen en nieuwsgierigheid naar onze iets verschoven stip aan de horizon. Ook nieuwsgierig? Zoals het een echte partner betaamt nodigen we je van harte uit om contact op te nemen!
info@bbkwadraat.nl

Scroll naar boven