Wie we zijn

Ons samenwerkingsverband dat werkt voor jou

Frans-Jan Boekholt Telefoon: 06 24 77 44 66

“Organisatie-, relatie- en klantgericht, dat is HR in topvorm”

“Kies vanuit de organisatiestrategie voor projecten die gericht zijn op je klant en doe ze in contact met je klant, zo zou HR moeten werken. Die optimaliseringsslag maken met een HR-afdeling is leuk en uitdagend. Ik begeleid HR graag op een praktische en nuchtere manier naar zichtbaarheid, toegevoegde waarde en relatiegerichtheid. Zo zet de HR-afdeling zichzelf stevig op een welverdiende plek op de kaart en voegt bijzondere waarde toe aan een organisatie.”

“Leiderschap, niet alleen voor leiders”

“Leiderschap is zoveel meer dan leidinggeven alleen en is daarmee niet alleen voor leidinggevenden. Ik ben ervan overtuigd dat er in iedereen persoonlijk leiderschap zit. Binnen de onderwijsbranche merken we bij een aantal leiderschapsprojecten al dat we docenten én leerlingen bereiken. Mooi om te zien! Leiderschap staat steeds vaker op de agenda, maar in verder kijken dan het management alleen, de organisatiebelangen boven het eigen belang stellen en een heldere gezamenlijke leiderschapsvisie is nog een wereld te winnen.”

Wesley Zonne Telefoon: 06 27 88 18 94
Nico Buijs Telefoon: 06 20 30 12 93

“HR, geen afdeling maar een proces”

Als ik de gemiddelde HR-professional vraag waar zijn lijnmanagement wakker van ligt, dan blijft het in veel gevallen nog stil. Omgekeerd hoor ik van het lijnmanagement vaak dat HR zich niet laat zien en zich niet positioneert. En dat terwijl HR een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid zou moeten zijn van de medewerker, de lijnmanager en de HR-afdeling, en bepaald geen geïsoleerde afdeling. Ik zou HR zelfs niet eens een afdeling willen noemen, maar een proces.”

"HR schuift op naar de O-kant"

"Het kunnen challengen van de organisatie (ondanks dat niet elke HR-professional altijd zit te wachten op de implicaties en consequenties) vind ik van grote toegevoegde waarde voor HR. Het is en elk geval een spannende uitdaging voor de toekomst."

 

 

 

Janneke Weidema Telefoon: 06 37 22 53 44
Robin Overweel-interim

"Het ideale schaap heeft niet altijd 5 poten"

“Waarom zoekt men eigenlijk zo vaak naar iemand die het allemaal al kan, in plaats van iemand die de potentie heeft om…Daar heb je naar mijn idee veel meer aan. Inzet en ambitie zeggen vaak zoveel meer dan een mooi rapport. Daarom zoek ik als interim-recruiter niet naar het schaap met de 5 poten, waar iedereen naar zoekt, maar bedenk ik dat het ideale schaap steeds weer een ander aantal poten heeft.”

“Niet zorgen voor mensen, maar zorgen dat mensen floreren”

“HR, dat is voor mij niet het zorgen voor mensen, maar ervoor zorgen dat organisaties het beste uit mensen halen, zodat zowel de organisatie als de mensen floreren. Als ik een organisatie zover krijg dat iedere manager en medewerker zich 100% op zijn eigen rol richt en weet waar hij verantwoordelijk voor is, dan ligt een goed bedrijfsresultaat om de hoek.”

Annemarie van Haaren-interim

“Relatiemanagement is meer dan een golfbal op vrijdagmiddag”

“Relatiemanagement wordt vaak groter gemaakt dan het eigenlijk is en groeit daardoor al snelt uit tot een obstakel. Neem bijvoorbeeld die borrel, waar je nou net even geen tijd voor hebt… Maar relatiemanagement zit ‘m juist in het dagelijks contact. Of dat nou intern of extern is. Goed relatiemanagement is een voorwaarde voor goede samenwerking en HR kan hier het verschil maken. Pak die rol als toezichthouder op en aanjager van relatiegericht samenwerken, zowel binnen als buiten de organisatie.”

Martijn Jonkman-interim
Jaap Purmer-interim

"In elke directie een HR-verantwoordelijke"

“Wat meer HR in leidinggevenden en wat meer organisatiekunde in HR, dat is de kant waar het binnen de HRM op zou moeten gaan. De HR-afdeling heeft niet als doel om zichzelf in stand te houden, maar juist om sleutelfunctionarissen binnen de organisatie competent te maken op HR-gebied, zodat HR strategischer aan de slag kan en er straks in elke directie een inhoudsverantwoordelijke op HRM-gebied zit.”

"HR-instrumenten zijn eigenlijk niet voor HR"

“Ik zie mezelf vooral als een HR-generalist, met diepgaande kennis van functiewaardering. Omdat ieder HR-instrument gevolgen heeft voor een ander HR-onderdeel, vind ik dat de complete HR-cyclus op orde moet zijn. Daarbij is het voor mij essentieel dat managers er het belang van inzien en in staat zijn om het HR-beleid uit te voeren. Idealiter hebben ze daar helemaal geen HR-afdeling meer voor nodig.”

Andre Janmaat-interim